- 4 appels
- olijfolie, suiker.
Schil de appels en snijd in 6 gelijke partjes. Verwijder het klokhuis. Bak de partjes in een beetje olijfolie, bestrooi met suiker en karameliseer.
scampi
12 scampi, peper, zout, cayennepeper, olijfolie, boter, verse gember, citroensap.
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal, kruid met peper, zout en cayennepeper. Bak in neutrale olijfolie met wat boter. Voeg de geraspte gember toe en blus met enkele druppels citroensap. Voeg er van het vuur wat blanke botersaus aan toe.
blanke botersaus
2 sjalotjes, peper, zout, 1 dl droge witte wijn, ½ dl kippenbouillon, ½ dl room, 100 g boter. Stoof fijn gesneden sjalotjes aan in boter, kruiden met wat grof gemalen peper en zout. Blus met de wijn, een beetje kippenbouillon en room. Kook in en klop er klontjes koude boter door.